Nyitva tartás: Hétköznap: 8.00-19.00, Hétvégén: 9.00-11.00

+36 27 330-195 | +36 20 317-0988 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Előrelátó gondoskodás

Garanciális oltási programok, szűrővizsgálatok fiatal és idős kutyák számára.

Biztonságos oltási programokSzeretett kis kedvenceinknél az esetleges betegségek megelőzése sokkal kisebb kellemetlenséggel jár és sokkal kisebb költség mint amikor már megvan a baj és azt kell helyre hoznunk. Akár az embereknél - ill. a tőlünk nyugatra fekvő országokban az állatoknál is – kiemelt szerep jut ennek a betegség megelőző programnak. Az állatok esetén azonban ez többszörösen is igaz, ugyanis ők nem tudják elmondani hogy mi a baj és sok esetben csak akkor derül ki egy betegség, amikor már előrehaladott vagy életveszélyes állapotba került kedvencünk. Egy esetlegesen késői stádiumban diagnosztizált betegségnek a kezelése sokkal körülményesebb, néha bizonytalanabb a felépülés és többe is kerül, mintha megelőztük vagy időben kiszűrtük volna.

Ebben a megelőzésben nyújt segítséget a biztonságos és garanciális oltási programunk, ahol a vakcina gyártó cég garanciát vállalt az oltóanyagok hatékonyságára. A fiatalkori alap oltások ill. a kötelező veszettség oltások mellett, Lyme kór ellen (erdőben, Duna parton gyakori séta-kirándulások esetén), gombás bőrbetegség ellen (microspora canis, közös fekhelyen, ülőgarnitúrán tartózkodás esetén), kennel köhögés ellen (kutyaiskolába járás esetén ajánlott) ajánljuk az említett oltásokat.

Az utóbbi években sajnos egyre gyakoribb szívférgesség (szúnyogok által terjesztett, életveszélyes szívbetegség) elleni megelőzés képen a nálunk adott féreghajtó megelőzést jelenthet.

Kapható továbbá a tablettás bolha és kullancs elleni készítmény (Bravekto), ami 3 hónapos teljes védelmet ad a bolhák és kullancsok ellen.

A fiatalkori szűrővizsgálataink alkalmával lehetőségünk van a legtöbb örökletes és fejlődési rendellenesség kizárására, megelőzésére. Az egyes fajták esetén más, más gyakori rendellenességek jelentkezhetnek a szívbetegségektől a diszpláziáig. Az adott fajtára speciálisan ajánlott szűrések miatt keresse szakorvosainkat!  A fiatalkori szűrésekről a szűrések menüpont alatt, a szolgáltatásaink körében olvashat.

Az időskori kivizsgálások alkalmával az 5 éves kor felett gyakrabban jelentkező betegségeket szűrjük ki, amelyek időben történő megállapítása évekkel hosszabbíthatja meg kedvencünk életét (időben észlelt vese vagy májelégtelenség, kezdődő szívbetegség) ill. adott esetben életmentő is lehet (időben észlelt daganatos elváltozás). Az egyes időskori szűrésekről érdeklődjön szakorvosainknál ill. többet olvashat róluk a szolgáltatásaink főmenüben a szűrések menüpont alatt.

Rendelőintézetünkben rendszeresen és ingyenesen végzünk fogkőszűrést. A fogkövesség a kutyák és macskák alattomos „foggyilkos” betegsége, ahol a kutyák-macskák 90%-a érintett. A fogkő időben történő ultrahangos eltávolításával megelőzhetjük az ínysorvadást és korai fogvesztést kedvenceinknél.