Nyitva tartás: Hétköznap: 8.00-19.00, Hétvégén: 9.00-11.00

+36 27 330-195 | +36 20 317-0988 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szülészet

A szülészeti ellátásunk kapcsán kiemelten foglalkozunk a kutyák ivarzás diagnosztikájával, a vemhesség megállapításával, nyomon követésével, az ellés körüli állatorvosi segítségnyújtással ill. a kiskutyák ellátásával.

A nőstény kutyák ivarzás diagnosztikája során helyben porogeszteron szintet tudunk mérni a kutya véréből, hogy megállapíthassuk az ajánlott fedeztetés időpontját. A kívánt vemhesség elmaradásának leggyakoribb oka ugyanis hogy rossz időben történt a pároztatás.

Bizonyos esetekben a természetes úton történő pároztatás nem megoldható. Ezekben az esetekben mesterséges termékenyítést végzünk.
A vemhesség ultrahangvizsgálattal megállapítható ill. a vemhesség során nyomon követhető a magzatok fejlődése is. A magzatok megfelelő fejlődéséhez szükséges táplálék kiegészítőket így tudjuk biztosítani.

A szülés környékén szintén ultrahang vizsgálatot végzünk, hogy megállapíthassuk az esetleges ellési komplikációkat. Szükség esetén császármetszés is helyben megoldható.

Az ellés után a kölyköket melegítőpárnára ill. infrakabinba helyezzük. A kölykök növekedéséhez szükséges táplálék kiegészítőket biztosítjuk.

A nem kívánt vemhességek elkerülése végett fogamzásgátló tabletták vagy ivartalanítás javasolt.