Nyitva tartás: Hétköznap: 8.00-19.00, Hétvégén: 9.00-11.00

+36 27 330-195 | +36 20 317-0988 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szemészet

A szemészeti kivizsgálás során speciális szemészeti műszerek segítségével vizsgáljuk a szem örökletes és szerzett betegségeit.

A fiatal ill. a tenyésztésre szánt kutyák esetén szemészeti szűrővizsgálatot végzünk az örökletes szembetegségek kizárására, amely vizsgálat eredményéről helyben igazolást állítunk ki, amely vizsgálatnak részét képezi  a szemnyomás mérése is.

A szerzett szembetegségek közül leggyakrabban a kötőhártya ill. a szaruhártya betegségek fordulnak elő. A szemészeti kivizsgálás során egy speciális ophtalmoszkóp segítségével át tudjuk vizsgálni a szem mélyebben fekvő területeit egészen a retináig bezárólag. A szemészeti ultrahangvizsgálattal a szem belsejét ill. a szem mögötti képleteket vizsgáljuk. A kistestű kutyák egyik leggyakoribb betegségét az un. száraz szem betegséget, a könnymirigyek hiányos könnytermelése okozza, ami miatt kivörösödött, váladékos lesz a szem. Ezt a betegséget a könnytermelés mérésével állapíthatjuk meg. Az ugyancsak gyakori corneasérüléseket szemfestéssel vizsgáljuk.

A régióban egyedülállóan szemnyomás mérést is végzünk, a kutyák egyik leggyakoribb szembetegsége, a glaukóma (szemnyomás növekedés vagy zöldhályog) megállapítására. Ha nem végezzük el időben ezt a kiemelkedően fontos vizsgálatot, gyorsan és végleg tönkremehet a kutya szeme.

A szemvizsgálatainkat nagy gyakorlattal rendelkező szemész kolléganőink végzik.

A szemészeti műtéteink közül leggyakrabban a szemhéjjak örökletes és szerzett betegségeit korrigáljuk (entrópium ill. ectrópium). Mindemellett szaruhártya műtéteket is végzünk, a szaruhártyán kialakuló fekélyek megoldására.