Nyitva tartás: Hétköznap: 8.00-19.00, Hétvégén: 9.00-11.00

+36 27 330-195 | +36 20 317-0988 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sebészet

Rendelőintézetünkben található az ország első kisállat sebészeti központja, a Profivet Állatovosi Sebészeti Központ.  Ez azt jelenti hogy országos tekintetben is kimagaslóan foglalkozunk az állatok sebészeti betegségeinek diagnosztikájával és kezelésével.

A sebészeti betegségek egy része rutin sebészeti ellátást kíván ilyen lehet pld. egy kis seb összevarrása. Az általános tapasztalat viszont az hogy nem mindegy hogy hogyan varrják össze az egyszerű sebet sem, mert a megfelelő strilitás hiánya vagy az altatás nem megfelelő kivitelezése  komoly szövődményeket eredményezhet. Ezért még egy kis műtét miatt is (pld. ivartalanítás) érdemes megbízható helyre vinni kedvencünket.

A sebészeti betegségek másik része vagy azonnali nagy műtétet (pld. gyomorcsavarodás) vagy műtét utáni kórházi ellátást (pld. bélmetszés) igényel.


Ebben a tekintetben a régióban kiemelkedő szerepet töltünk be, sok környékbeli állatorvosi rendelővel tartunk kapcsolatot, akik azonnal be tudják küldeni ezeket a súlyos betegeket műtétre ill. kórházi ellátásra.

A sebészeti ellátásra érkező betegeink utolsó nagy csoportját az egészen speciális tudást és műszerezettséget igénylő csont és ízületsebészeti betegek adják, akik az egész ország területéről ill. a környező országokból érkeznek hozzánk.  Mozgásszervi diagnosztikai központunkban minden mozgásszervi betegség kivizsgálható ill. az összes ismert és bevált ízületsebészeti beavatkozás megoldható. Bizonyos műtéttechnikákat egyedülállóan végzünk közép-kelet Európában.  

Bármilyen műtétről legyen is szó a műtéteinket a legbiztonságosabb altatási technikával végezzük, isoflurános gépi altatásban, gépi monitorozással, külön állatorvos anaesztheziológus felügyelete mellett.

A műtétek végrehajtását egy jól összeszokott sebész team végzi, a legkorszerűbb műszerek segítségével, a legmegbízhatóbb műtéti technikákat alkalmazva.

SebészetA lágysebészeti műtéteinket tekintve gyakoriak az ivartalanítások, a daganat eltávolítások, emlőműtétek, plasztikai műtétek, bélmetszések, gyomorcsavarodás, hólyag és húgycső illetve szemészeti műtétek stb. Mindemellett előfordulnak mellkasi, nyaki, végbél  környéki műtétek is.

A csontsebészeti műtétek közül vezető szerepet töltenek be az ízületsebészeti műtétek, térdszalag szakadások, diszplázia műtétek, arthroszkópiák, csonttörések, ficamok, gerincműtétek. A műtétek egy részét sebészi feltárás nélkül, arthroszkóppal végezzük.

A neurológiai műtétek között a gerinc porckorongsérv műtéte ill. a CEC műtét a leggyakoribbak, mindemellett a Wobbler szindróma ill. gerinc daganat műtétek is előfordulnak.

A szemműtéteink között az entrópium, ectrópium, cornea graft műtétek a  gyakoriak.

A műtéteket követően, kórházi ellátást ill. szükség esetén lézerkezelést valamint fizioterápiát biztosítunk a mihamarabbi teljes felgyógyulás érdekében.