Nyitva tartás: Hétköznap: 8.00-19.00, Hétvégén: 9.00-11.00

+36 27 330-195 | +36 20 317-0988 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Oltások

Kutyakölyök oltásaiA fiatal kölyökkutyák és macskák betegségekkel szembeni védettségének kialakításához oltási programunk biztosítja a legmegfelelőbb vakcinákat, kedvencük biztos védelme érdekében. Rendelőintézetünk Nobi-Vac garancia partner, azaz a nálunk beadott Nobi-Vac vakcinákhoz teljes körű garancia is jár.

  A kutyakölykök oltási programja     A kölyökmacskák oltási programja
1 parvo   1 kombinált (macskanátha, panleukopenia stb.)
2 kombinált (szopornyica, leptospirózis, fertőző májgyulladás stb.)   2 leukózis
3 parvo ismétlő   3 kombinált ismétlő
4 kombinált ismétlő (kérhető coronával kombinált vakcina is!)   4 leukózis ismétlő
5 lyme (ajánlott)   5 veszettség (kijáró macska)
6 lyme ismétlő (ajánlott)   6 FIP (fertőző hashártyagyulladás) (ajánlott)
7 veszettség      
8 kennelköhögés (ajánlott)     A vadászgörények oltási programja
9 veszettség ismétlő – oltásokból áll   1 kombinált
2 kombinált ismétlő
3 veszettség

OltásokAz oltások beadása mellett minden alkalommal átvizsgáljuk kedvencüket, hogy időben felfedezhessük az öröklött ill. a szerzett kölyökbetegségeket. Az oltások mellet féreghajtó kezeléseket, bolha és kullancs elleni kezeléseket is elvégzünk kedvencük egészségének megőrzése érdekében.

Különösen macskák esetén a féreghajtók beadása nehézségekbe ütközhet az otthoni gyógyszerezés folyamán. Rendelőintézetünkben kaphatók már nem szájon keresztül adható, hanem bőrön keresztül felszívódó és a szájon át adottal ellentétben hosszabb távon is tartós féreghajtó készítmények, amelyek felhelyezése rendkívül egyszerű és stresszmentes.

A felnőtt kutyák és macskák esetében az éves kötelező és ajánlott védőoltásokkal megvédhetjük kedvenceinket a leggyakoribb fertőző betegségektől. A fertőző betegségek elleni védekezés nem csak biztonságosabb ill. kockázatmentesebb megoldás, de sokszorta olcsóbb megoldás is mintha csak egyszer is ki kellene kezeltetnünk később kedvencünket valamelyik említett fertőző betegségből élete során. Nem beszélve arról hogy ezeknek a fertőző betegségeknek a nagy része még a megfelelő kezelés mellett is halálos lehet.

OltásokA felnőttkori oltások egy évig védik kedvencünket az említett betegségek ellen, az oltások lejárata előtt külön levélben értesítjük pacienseinket az oltás esedékességéről. A kötelező és ajánlott oltásokat otthon háznál is beadjuk ill. minden évben szervezünk akciós oltási napot (1-2 nap) amikor külön kedvezménnyel adhatók be a kötelező oltások.

  A felnőtt kutyák éves oltásai   A felnőtt macskák éves oltásai
1 veszettség ill. kombinált veszettség oltás (kötelező) 1 kombinált ill. kombinált plusz veszettség oltás
2 lyme kór elleni oltás (kifejezetten ajánlott!) 2 leukózis elleni oltás (kifejezetten ajánlott)
3 kennel köhögés elleni oltás (ajánlott) 3 FIP (fertőző hashártyagyulladás) (ajánlott)
4 microsporum canis (gombás bőrbetegségek) (ajánlott) 4 gombás bőrbetegségek elleni oltás (ajánlott)

A felnőttkori oltások alkalmával is külön átvizsgáljuk betegeinket az esetleges egészségügyi problémákkal kapcsolatban. Elvégezzük az aktuális féreghajtásokat, bolha ill. kullancs elleni kezeléseket, igény szerinti karomvágást, fültisztítást, bűzmirigy kinyomást ill. ha szükséges az ultrahangos fogkő eltávolítást is. Az éves oltást és kezelést össze lehet kötni a kutya- ill. macska- kozmetikával, hogy kedvencünk ne csak egészségesen, hanem küllemében is megújulva távozzon tőlünk. (Kozmetika ill. fogkőszedés esetén időpont egyeztetés szükséges.)

Az egyre népszerűbb kutya –macska baleset és betegségbiztosítások megkötésének egyik alapkövetelménye a biztosító felől, hogy a szükséges alapoltásokkal rendelkezzen a biztosítani kívánt paciens.