Nyitva tartás: Hétköznap: 8.00-19.00, Hétvégén: 9.00-11.00

+36 27 330-195 | +36 20 317-0988 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Mikrochip, útlevél

Minden kutya számára Magyarországon és a környező országokban kötelező a mikrochip beültetés. Ezzel a fájdalommentes apró beavatkozással egy életre azonosíthatóvá tesszük kedvencét, mivel a beadást követően a mikrochip számát regisztráljuk az országos nyilvántartási rendszerben. Így amennyiben elcsavarogna ill. elveszne a kiskutyánk, a mikrochip alapján rövid időn belül jó esély van a megtalálására.

A forgalomban kapható mikrochipek közül, csak a megbízható, nem elvándorló, kis méretű és ezért fájdalommentesen beadható chipeket használjuk. A chip beadása technikailag és érzetre sem különbözik egy egyszerű oltás beadásától.

Biztonsági okokból a nálunk veszettség ellen oltott kutyáknak még egy speciális kis színes de rozsdamentes oltási bilétát is adunk, hogy bárki aki megtalálja őket az utcán azonnal fel tudjon hívni minket.

Ebben az esetben vagy a gazdáját tudjuk rögtön értesíteni kedvence hollétéről vagy hozzánk is behozhatják őt a rendelőbe, amíg a gazdi megérkezik.

A kutyák, macskák, vadászgörények külföldre utaztatásához, a megfelelő oltások mellett ma már kötelező az állatútlevél. Ennek hiányában visszafordíthatnak minket a határról. Rendelőintézetünkben, bármikor néhány perc alatt ki tudjuk állítani az állatútlevelet, amit azonnal az interneten is regisztrálunk, így máris utazhatunk kedvencünkkel külföldre.