Nyitva tartás: Hétköznap: 8.00-19.00, Hétvégén: 9.00-11.00

+36 27 330-195 | +36 20 317-0988 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Laborvizsgálatok

LaborvizsgálatokA laboratóriumi diagnosztika során rutinszerűen vér ill. vizeletvizsgálatot végzünk. A vérvizsgálat során számos betegség pontosan diagnosztizálható. A vérvizsgálatok nagy részét helyben, a vérvizsgáló automatánk segítségével a saját laborunkban végezzük. Egyes speciális vizsgálatok esetén továbbítjuk a vérmintát a partner állatorvosi laboratóriumunkba. A vérvizsgálatok során megállapítást nyerhetnek bizonyos fertőzések (babesia, Lyme stb.), képet kaphatunk az egyes szervek működéséről (máj, vese, hasnyálmirigy stb.), bizonyos betegségek pedig csak így állapíthatók meg pld. cukorbetegség.

A kutyák ivarzás diagnosztikájának ill. a sikeres fedeztetés elengedhetetlen feltétele az időben történő pároztatás, amit az un. progeszteron vizsgálattal tehetünk biztossá. A vér progeszteron szintjének meghatározását helyben a laborunkban végezzük.

A vérvizsgálat mellett rutinszerűen vizeletvizsgálatot (húgyúti kivizsgálás), székletvizsgálatot (hasmenés kivizsgálás), bőrkaparékot ill. bőrbiopsztiát (bőrgyógyászati kivizsgálás) végzünk az egyes betegségek diagnosztizálásához.

A különböző eredetű duzzanatok, daganatok elkülönítéséhez vékonytű biopsziás vizsgálatokat ill. szövettani vizsgálatot végzünk, hogy a különböző gyulladásos ill. daganatos betegségek időben diagnosztizálásra kerüljenek.