Nyitva tartás: Hétköznap: 8.00-19.00, Hétvégén: 9.00-11.00

+36 27 330-195 | +36 20 317-0988 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Bőrgyógyászat

A bőrgyógyászati kivizsgálás és kezelés során a kutyákban ill. macskákban gyakorta előforduló bőr és szőrproblémákat állapítjuk meg ill. orvosoljuk azokat.

A rutin megtekintéses vizsgálat mellett bőrkaparékot is veszünk szükség esetén az elváltozott, gyulladásos területről az egyes parazitás, bakteriális és gombás betegségek kizárása végett.

Bizonyos bőrbetegségek, más belső szervi megbetegedések miatt alakulhatnak ki (pld. pajzsmirigy alulműködés), amely betegségek gyanúja esetén vérvizsgálattal egészítjük ki a bőr vizsgálatát.

Az elváltozott bőrterületből lehetőségünk van un. bőrbiopszia készítésére, amikor is szövettani vizsgálattal biztosan megállapítható az egyes bőrbetegségek eredete.

Korunk népbetegsége, az allergia házi kedvenceink körében is gyakori. Vannak kifejezetten allergiára hajlamos fajták (ilyen a west highland white terrier). Az allergia kivizsgálásánál vérből allergia tesztet végzünk, amivel megállapítható az allergia oka ill. ennek tükrében elvégezhetők a hatékony kezelések.

A házi kedvenceinkben gyakori fülbetegségek vizsgálatát otoszkóppal végezzük, amit szükség szerint röntgenvizsgálattal (középfül problémák), bakteriológiai mintavétellel ill. tenyésztéses vizsgálattal egészítünk ki. Sok fülprobléma ezek segítségével sikeresen kezelhető, más esetekben viszont műtéti ellátás szükséges a végleges gyógyuláshoz.

Házi kedvenceinknél sajnos gyakran kialakulhatnak duzzanatok, daganatok a bőrben. Ezeknek a daganatoknak az időben való kivizsgálása ill. szükség szerinti eltávolítása életmentő is lehet. Az eltávolított bőrdaganatokból szövettani vizsgálatot is készítünk, az esetleges rosszindulatú elváltozások kizárása miatt.

A gyulladásos eredetű bőrbetegségek, nehezen gyógyuló sebek kezelésében nagy szerepe van az általunk is rutinszerűen használt bőrgyógyászati lézerkezeléseknek. Sok bőrprobléma csak lézerrel gyógyítható meg hatékonyan.