Nyitva tartás: Hétköznap: 8.00-19.00, Hétvégén: 9.00-11.00

+36 27 330-195 | +36 20 317-0988 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Izületfeltöltés

Számos olyan izületi betegség esetén, ahol az izületi porcfelszín nagyfokban károsodott, izületi porckopások ill. porcfelrakódások, arthrózisok alakultak ki és esetleg nem lehet már, vagy nem szükséges műtétileg korrigálni a kialakult porckárosodást, megoldást jelenthet az izület hyaluronsavas feltöltése.

Az előbb említett esetekben már csak gyógyszeres fájdalomcsillapító ill. gyulladás csökkentő, valamint lézeres kezelés jelenthet enyhülést a betegek számára, de a porcfelületek károsodása tovább folytatódhat.

A hyaluronsavas izületi feltöltés során viszont izületi porckopás gátló készítménnyel töltjük fel az izületet, ami nagymértékben csökkenti a porcfelületek további kopását, ez által csökkenti a további izületgyulladások és az ezzel járó fájdalmak kialakulásának esélyét is.

A hyaluronsavas feltöltés miatt az izületek élettartama megnő, a fájdalmasság csökkenthető, javítható a betegek életminősége.

A beavatkozás rövid idő alatt, enyhe bódításban, mély altatás nélkül elvégezhető, ez által kisebb kockázata van mint pld. egy izületi műtétnek. A beavatkozás nem jár fájdalommal, a felöltést követően rövid idő után már terhelhető a végtag, mozgáskorlátozás nem szükséges.

A hyaluronsavas feltöltést leggyakrabban a könyökizületi diszplázia miatt artrózisos könyökizületek esetén alkalmazzuk, de gyakran előfordul térdizületi, vállizületi, csánkizületi és csípőizületi feltöltés is.

A hyaluronsav az izületek természetes porckopásgátló anyaga, csak feltöltésel juttatható be az izületbe. Az izületi porcfelszín bizonyos összetevői, mint a pld. glükozamin, kondroitin szulfát gyógyszer formájában is beszerezhetők, amely anyagok heteken-hónapokon keresztül történő adásával növelhető a porcfelszín ellenálló képessége, ilyenek pld. a különböző zöldkagyló kivonatok. A hyaluronsav viszont szájon át szedett gyógyszer formájában nem tud bejutni az izületbe, csak feltöltés útján és sok olyan esetben nyújt megoldást, amikor az egyéb szájon keresztül szedhető porckopás csökkentő készítmények már hatástalanok. Sok esetben a hyaluronsavas felöltéssel el is kerülhető a szájon keresztül szedett készítmények folyamatos adagolása.

Klinikánkon évek óta nagy gyakorlattal végzük a hyaluronsavas izületi feltöltéseket. Minden olyan esetben ajánlott alkalmazni amikor nem szeretnénk sem most, sem később műtéti beavatkozást, szeretnénk megnövelni a beteg izület élettartamát, csökkentve a későbbi fájdalmak kialakulásának esélyét ill. sok esetben amikor nincs már megfelelő műtéti ill. gyógyszeres lehetőség az izület állapotának javítására az izületi feltöltés még további esélyt adhat az izületi problémák csökkentésére.

A hyaluronsavas feltöltést klinikánkon lézerkezeléssel ill. őssejt kezeléssel is kombinálhatjuk, ami még hatékonyabbá teszi a betegek felépülését, rehabilitációját.